Rakúšan Hämmerle vybojoval zlatú medailu v snoubordkrose

10.02.2022 Celý región

Peking 10. februára (TASR) - Rakúsky snoubordista Alessandro Hämmerle získal na ZOH 2022 zlatú medailu v snoubordkrose. V dramatickom finiši veľkého finále odsunul na druhú priečku s tesným odstupom Kanaďana Eliota Grondina. Bronz si vybojoval Talian Omar Visintin.

Dvadsaťosemročný Hämmerle zaznamenal najvýraznejší úspech svojej kariéry. Vicemajster sveta z vlaňajška bol vo štvorčlennej finálovej jazde v úvode na chvoste, ale potom sa posunul na vedúcu pozíciu a udržal si ju až do konca. V závere na neho mohutne útočil Grondin, no cieľová fotografia prisúdila triumf Rakúšanovi, ktorý bol pred štyrmi rokmi v Pjongčangu v rovnakej disciplíne siedmy.

"Stále tomu nemôžem uveriť, úplne ma to dostalo," tešil sa podľa rakúskej agentúry APA Hämmerle. "Ako športovec si musíte užiť aj malé veci a keď príde niečo takéto veľké, tak je to obrovská odmena pre celý tím. Musím byť so sebou spokojný."

Šampión zo ZOH 2018 Pierre Vaultier z Francúzska titul neobhajoval, keďže už ukončil kariéru. Úradujúci majster sveta Španiel Lucas Eguibar sa dostal iba do malého finále a skončil celkovo na siedmej pozícii.

ZOH 2022 v Pekingu - snoubording


muži - snoubordkros:

1. Alessandro Hämmerle (Rak.),
2. Eliot Grondin (Kan.),
3. Omar Visintin (Tal.),
4. Julian Lüftner (Rak.),
v malom finále:
5. Merlin Surget (Fr.),
6. Jake Vedder (USA),
7. Lucas Eguibar (Šp.),
8. Tommaso Leoni (Tal.),
vo štvrťfinále:
9. Martin Nörl (Nem.),
10. Nick Baumgartner (USA)
 

Vyberte región